14:10
1399/12/8توضیحات شرکت ملی نفت ایران درباره طرح ملی انتقال نفت گوره-جاسکشرکت ملی نفت ایران در واکنش به گزارشی با عنوان «وزارت نفت به دنبال افتتاح نمایشی خط لوله گوره-جاسک» در خبرگزاری فارس، توضیحاتی منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی NIOC، شرکت ملی نفت ایران در واکنش به گزارشی که در خبرگزاری فارس منتشر شد، ضمن رد مطالب عنوانشده، توضیحاتی به شرح زیر برای تنویر افکار عمومی ارائه داد:
«ایجاد نقشه راه و فازبندی پروژه ها، نه تنها در مجموعه صنعت نفت بلكه در ديگر صنایع مطرح در ایران و سایر شرکت های بین المللی، امری متداول است. جهت اطلاع نگارنده محترم متذکر می شود که اصولا فازبندی پروژه ها به منظور تسریع در روند انجام پروژه و مدیریت بهتر منابع مالی و ارکان اجرایی صورت مي گيرد و در قالب افتتاح مرحله ای هر پروژه، بستر مناسب برای اجرای پروژه های مرتبط بعدي شناسایی می شود. با این توضیح و تاکید بر لزوم فازبندی و بهره برداری مرحله ای از هر پروژه كوچكي، مشخص است که در خصوص طرح عظیم احداث خط لوله گوره جاسک این امر ضرورتی دو صد چندان خواهد داشت.
بر اساس موارد گفته شده، افتتاح و بهره برداری از فاز نخست این طرح، گامی ارزنده در مسیر شناسایی موانع پیش رو و تامین راهکارهای مناسب برای اجرای مرحله به مرحله این طرح است و از این منظر می توان گفت که فاز نخست، با وجود دشواری هایی که در مقایسه با دیگر فازها دارد، به منزله نقشه راهی برای اجرای به موقع و هدفمند دیگر فازها قلمداد می شود و این موضوع نه تنها برای بهره برداری سیاسی از این طرح در دولت دوازدهم نیست، بلکه بیشتر به دلیل تسریع در ادامه روند پروژه است.
اگرچه تلاش وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در راستای تسریع در اجرای این طرح استراتژیک است، اما اين موضوع نمي تواند، آنطور كه گزارشگر محترم فارس بدان پرداخته است، به منزله فشار در راه اندازي زودهنگام فاز نخست تلقي گردد. بديهي است تلاش براي تسريع در اجراي اين طرح بيشتر از منظر اهميت استراتژيك آن و مزاياي قابل توجه بهره برداري از اين طرح در كوتاهترين زمان ممكن است. بر این اساس، اجرای این طرح با وجود محدودیت های شدید کرونایی و مشكلات ناشي از تحريم، با تكيه حداكثري به توانمندي داخلي و به صورت شبانه روزي در حال انجام است و به جرات مي توان گفت در مقايسه با تمامي طرح ها و پروژه هايي كه با وجود شرايط مشابه، تاكنون در مجموعه صنعت نفت نهايي شده يا در حال انجام است، از سرعت اجرايی بسيار بالاتري برخوردار بوده و هست.
برخلاف ادعاي نگارنده محترم كه وزارت نفت و شركت ملي نفت ايران قصد دارند كيفيت را فداي سرعت در انجام اين طرح بكنند، به اطلاع مي رساند كه تمامي اقدامات انجام شده در خصوص راه اندازي فاز اول اين طرح، با لحاظ استانداردهاي جهاني و استانداردهاي مطرح در صنعت نفت كشورمان در حال انجام است و شركت ملي نفت ايران، هيچ قصور و كوتاهي در اين خصوص را نمي پذيرد و استفاده از تجهیزات غیر استاندارد واز کارافتاده و بلا استفاده!!! در طرح مذکور را تکذیب میکند.
اجرای این طرح بزرگ ملی در گستره 1000 کیلومتری، هم اكنون بصورت همزمان در کارگاههای متعدد توسط ده ها پیمانکار داخلی و با نظارت دقیق مشاوران و بازرسان فنی، مطابق استانداردها و رویهها معمول مهندسی در جریان بوده و قطعا سرعت اجرای کار، نافی کنترل کیفیت و رعایت ملاحظات فنی استانداردی نبوده و نخواهد بود.
در ادامه لازم مي دانيم به اطلاع آن دسته از خبرنگاران محترم رسانه كه بدون درنظر گرفتن شرايط خاص كشور، در خصوص اين طرح عظيم ملي انتقادهايي غيرمنصفانه را مطرح مي كنند، برسانيم كه طرح انتقال نفت گوره به جاسک، ویترین فاخری ازتلاش صنعت نفت براي توانمندسازي شركت هاي داخلي است كه در نهايت توانسته است با ثبت بسياري از پديده هاي قابل توجه صنعت نفت براي نخستين بار در كشور، راه را براي توسعه همه جانبه اين صنعت معظم باز كند. در اين خصوص مي توان به ايجاد زنجیره تولید آلیاژ پیچیدهی APL 5L x60اشاره كرد كه پاسخي به نیازمندیهای استاندارد نفت ترش، از سنگ معدن آهن تا ساخت لوله های فولادی است. در عين حال، علاوه بر نقش سازنده اين طرح در بومي سازي صنايع راهبردي صنعت نفت، سهم قابل توجه آن در اشتغالزايي در سطح كشور و استان هاي كمتر توسعه يافته قابل توجه است؛ به طوري كه هم اكنون بخش قابل توجهي از ظرفيت هاي كارخانجات صنعتي بزرگ به رفع نيازهاي اين طرح اختصاص يافته و كارگاه هاي صنعتي بسياري نيز در سطح مناطق جنوبي كشور فعال شده است.
ازسوي ديگر، اجراي اين طرح به تنهايي از خروج بيش از 400 میلیون یورو ارز در شرایط فشارهای فعلی بین المللی جلوگيري كرده است و همچنین با هم افزایی که در حوزه ماشین آلات دوار ایجاد شده، توانسته است به طور كامل جوابگوي نیاز صنعت نفت کشور به پمپهای سانتریفوژ با ظرفیت و فشار بالا و مطابق با استانداردهای سخت گیرانه بین المللی باشد. این اتفاقات شایان در عرصه سیستم کنترل، ساخت شیرهای کنترل و اضطراری سایز بالا تا 42 اینچ نیز رقم زده شده است. صف تولیدکنندگان و نوآوران و پیمانکاران این طرح چنان طولانی است که ذکر آن خارج از حوصله این چند سطر خواهد بود و این نوید را میدهیم که دامنه این نو آوریها و داخلی سازی ها تا انتهای این طرح عظیم ادامه خواهد یافت.»
۲/۳۱۰۶۶